måndag 5 mars 2018

Strandliv


Här i på Sal i Kap Verde är det lite av Kite-surfarnas paradis med nästan konstanta vindar på 8-9 m/s och en temperatur på 21-22 grader så här års.


Inte är det mycket folk heller, stranden ligger ju nästan öde bort mot den sydvästra spetsen. Det byggs dock en hel del hotell och det kommer nog att exploateras mer och mer allteftersom. Längst bort i viken på bilden ovan ligger Santa Maria.


Såna här typer stöter man på överallt. De ska kränga på nyanlända turister en biltur på pickup-trucks för sådär 20 Euro/person. Börjar man få färg så skiter de i en...eller ja, man hittar ju vägar förbi dem också :)


Hepp!


Vackra människor här nere. De mörkaste är nästan kolsvarta och bär gärna färgglada kläder. Rätt svårt att återge på bild utan att förstärka skuggorna en massa. Annars blir det bara svart och man ser inga drag alls.


Den här snubben gick runt med en bräda där det inte fanns direkt några vågor. Bara vara cool kanske?


Vid stranden i Santa Maria finns ett litet utegym med de mest nödvändiga redskapen, alldeles gratis att använda. Vad sägs t ex om skivstänger med betongklumpar på?

Walking the dog on a Sunday afternoon.
Om man har bränt sig i solen första dagen kommer ett tips från coachen. Använd samma bikini annars blir det 50 shades of pink!Blåsigt var det idag, runt 9 m/s konstant vind. Kite-surfare överallt som drog nytta av detta såklart.


Lite sköna vågor som lite extra krydda.  


Om man inte vill surfa kan man ju alltid ligga på stranden och sola, företrädesvis med någon form av vindskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...