lördag 28 april 2018

Dags att lägga sakerna på bordet


Mitt gamla matbord av björk jag hade med mig upp har varit alldeles för stort för vårt lilla hus. Dags att åtgärda detta!

Bordet är egentligen tänkt för tre pers på var sida och en på var kortsida. Dessutom utdrag för att kunna ha iläggsskivor på var sida också vilket ger ytterligare plats för fyra. Problemet har varit att när man INTE är 12 personer så ska man kunna få undan bordet på ett vettigt sätt.


I vårt lilla uterum skulle man vilja ha det på tvären istället för på längden i daglig användning.

Så, slag i saken; ur med de tre iläggsskivorna och bort med ben och ram.


Sedan var det dags att kapa bort sidostycket av skivan och försöka följa den 45-graders vinkel som var innan. Hyfsat enkelt om man har en sänksåg med skena.


Sedan mäta ut var långsidorna skulle kapas i 45 grader och väck med överskottet. Ramen fick såklart kortas också.


Dags att limma ihop det hela och hoppas på det bästa. Resultatet fick godkänt. Det blev inte perfekt, då krävs bänkcirkelsågar, men "good enough". Bordet ska ändå slipas till framöver och antagligen målas.


Slutresultatet så här långt. Ett bord som får plats på "tvären" och plats för fyra personer till vardags och ytterligare två på var kortsida vid behov. Utdragen är kvar så det går att förlänga bordet med plats för ytterligare fyra personer om man det verkligen kniper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...