torsdag 19 april 2018

En dag på Arbetsförmedlingen


Från och med den 1:a april har jag antagit statusen "between jobs" och är nu registrerad som arbetssökande på Arbetsförmedlingen, en resa i sig.

Efter ett bra möte med min handläggare, som var en väldigt trevlig person, så har jag kommit att bli en smula klokare om vad som är att vänta för en 55 plus:are:


  • Uppsala har en av Sveriges lägsta arbetslöshet (bra antog jag)
  • Uppsala erbjuder i stort sett inga jobb (!) Fjollträsk gäller om man vill hitta något (plötsligt mindre bra)
  • Det går att hitta fasta jobb om man är inte är för gammal (typ 55+)
  • Man måste registrera 3-4 aktiviteter såsom jobbansökningar, seminarier etc varje vecka (det är ju för fasen ett heltidsjobb bara det)
Det intressanta är egentligen att det i stort sett inte erbjuds fasta jobb till äldre. Detta ska sättas i sammanhanget att våra politiker, som ju uppenbarligen har otur när de tänker, vill att pensionsåldern ska höjas. Hur tänkte de där?!

Samtidigt finns det arbetslösa unga, som numera är 7-8 år äldre än när jag var ung, som aldrig har lyft ett handtag innan de är 25-26 utan istället levt på sina föräldrar medan de lirat dataspel och softat i allmänhet. 

Det hade väl varit bättre att se till att den generationen snabbt kommer i arbete än att tvinga utslitna äldre att jobba till de blir 70? Det lär nog bli billigare för samhället i längden. Samtidigt är det väl bra att den som vill kan få arbeta men att tvinga folk är totalt idiotiskt som jag ser det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...