lördag 14 april 2018

Färdigställandets år har inletts


Vi har haft en helt fantastisk dag med 19 graders värme och sol från en klarblå himmel. Våren är verkligen på gång! Trots detta ligger isen tjock på sjön och båtarna infrusna.


 På sina ställen, där solen inte riktigt kommer åt, ligger fortfarande snön tjock.


Vår lilla sjö är fortfarande helt igenfrusen och man kan se spåren efter vinterns plogade skidspår.


Båtar som normalt hade varit på land ligger infrusna pga ett väldigt högt vattenstånd. Nu borde väl ingen kunna klaga på låga grundvattennivåer!

 
På badplatsen kunde vi skymta toppen på badstegen någon meter ut. Isen är fortfarande flera decimeter tjock utom precis vid strandkanten.


Vilket härmed bevisas. Här fiskades det glatt på andra sidan sjön. Notera gåsen som kommer traskandes till vänster snett bakom fiskaren.


Trots att snön ligger kvar på vissa tomter...


...så är vår numera helt snöfri. den har dessutom hunnit bli i det närmaste lövfri också, både gräsmatta och rabatter. Nu väntar vi bara på att våra grannar ska komma ut ock räfsa löv så att vi kan sitta med varsin pilsner i handen och heja på :)


Detta året handlar om att färdigställa diverse påbörjade projekt; diverse planeringar, altanen på framsidan skall få ett räcke, ett antal fönster på kåken skall bytas, skjutbanan göras klar, etc, etc.


Här har den tredje planteringslådan till höger färdigställts och och allt skräp rensats upp. Räcket till altanen är också påbörjat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...