måndag 4 juni 2018

Glasräcke till altanen - check!


Till slut har glasräcket till altanen blivit klar. Det tog en vecka av att printa ut hållare till glasskivorna och lacka dessa men nu är det avslutat.


Såna här har det printats i parti och minut, 24 st totalt. På slutet körde jag fyra åt gången vilket tog 20 timmar per omgång. Nackdelen är att jag körde PLA-plast vilket är biologiskt nedbrytbar men de har lackats med skyddande lack vilket borde förlänga hållbarheten något år. Tills dess hinner jag prova bättre material som jag blivit tipsad om.


Rätt skönt att bli av med de temporära hållarna och stöden...


...och istället köra dessa lite mer prydliga fästen.


Jag har också i min design tagit ut insänkta spår för att ha vinkeljärn i botten som hjälper till att avlasta plasten och bära upp glasskivan. Dessa skruvas såklart separat i stolpen. Nu är det bara att hålla en tumme att grejerna står sig ett par år iaf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...