onsdag 8 augusti 2018

Microsemester till Åland


I förra veckan tog vi en dagstur med Eckerölinjen mellan Grisslehamn och Åland. Samtidigt passade vi på att återse gamla vänner som jag inte träffat på 30 år(!)

Lilla Grisslehamn ligger några mil norr om Norrtälje och hamnen är ett litet pittoreskt ställe som lite grann påminner om Bohuslän.


Det var rätt bekvämt för oss att åka, för ynka 90 riksdaler per huvud så blev vi upphämtade med buss vid halv åtta på morgonen och avlevererade till tio-avgången. Hemma igen vid Handlar'n i Järlåsa kl halv 5 på eftermiddagen. Perfekt.


Det är en rätt liten båt men när det är fint väder är det gott att sitta på akterdäck och sola. Det gäller att snabbt ta sig upp för att få en bra plats.


Sen var det ju ett ypperligt tillfälle att återse Roger & Annette som jag inte sett på runt 30 år. Roger och jag var kursare på officerskursen i Göteborg 1982.


Det är en rätt kort båttur, runt fyra timmar ToR så man hinner inte tröttna. De har dessutom väldigt god mat ombord. Vi lyckades få ett bord på returresan och käkade en supergod tre-rätters.
 

Det var rätt högt tryck på restaurangen men de lyckades hitta fyra platser och satte ner oss bredvid ett par som satt ensamma vid ett bord för sex personer. Sedan hörde vi hur det muttrades och de blängde på oss stup i kvarten. När servisen frågade dem om allt var bra fick de svaret: "Maten är god men det är i stort sett det enda."
- Vad är det som är fel?
- Vi kan ta det sedan.


Mycket riktigt, det blev ett himla gnäll när de skulle lämna restaurangen. Hur kunde de sätta sådana människor vid deras bord? (hon hade silverskor på fossingarna och kände sig väl kanske lite förnämare än oss andra). Stolpskott! Servisen frågade oss efteråt om vi hade upplevt det jobbigt med dem bredvid oss men vi brydde oss inte för fem öre. Vi hade det hur trevligt som helst!

Som sagt, båtturen är kort och i ett gott sällskap rinner tiden förbi. När vi hade betalat var det ynkans 10 minuter kvar till ankomst i Grisslehamn. Snacka om att få eld i baken. Vi störtade nerför trapporna till tax-free. Så snabbt har jag aldrig handlat. Fem minuter inklusive kötid.

Detta skall göras fler gånger, dock med mer tid i taxfreen. De har ett väldigt fint sortiment - har jag hört :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...