tisdag 14 augusti 2018

Skånelend 4 (4) - Köpenhamn (ja, kanske inte skåneland då, men nästan)


Köpenhamn. Vem kan låta bli att bara älska Köpenhamn? Nordens lilla pärla! Ja, jag vet, Köpenhamn är inte en del av skåneland men när man ändå är i närheten så...Ströget fullständigt kokar med alla danskar och turister som trängs för att shoppa, dricka pilsner eller bara kolla in alla sköna och udda människor som man bara kan hitta här.


Nilla med kameran i högsta hugg.

Målet för dagen var Nyhavn. En sak jag ville göra på min födelsedag var att ta mig hit och käka smörrebröd och dricka pilsner. Check på den!

Så vackert det är med alla gamla hus och båtarna som ligger vid kaj.


Det dräller av turister här, såklart, och en numera vanligt förekommande aktivitet är att ränna runt med en selfie-pinne och försöka få en vettig bild på sig själv.


En tur i hamnen med en turistbåt är också en populär aktivitet och båtarna var i stort sett fullsatta.

Alternativt kan man bara sitta ner och blänga på allt som händer runt omkring vilket var precis det vi gjorde. Och åt smörrebröd såklart!Det har byggts en gång- och cykelbro från Nyhamn över till Christianshavn och den var vi ju helt enkelt tvungna att testa.


Där borta ligger Christianshavn och vidare bakom detta Christiania. Chistianshavn påminner lite om Sannegården och Eriksberg i Göteborg med fina bostadshus, restauranger och långa pirer i tryckt trä.


Det dräller av cyklister i Köpenhamn och bron var inget undantag. Dessutom stod de på rätt bra så som gångtrafikant som vill plåta till både höger och vänster gäller det att passa sig.Nyhavn sett från bron.


En sak som förvånade oss var att vattnet uppenbarligen var badbart, något jag knappast gjort i Göteborgs hamn.

Miljökajaken. Här paddlades det runt och samlades in skräp som låg och flöt. Bra initiativ!


Vi tog Knippelsbro över tillbaka och knatade in mot centrum igen.


Längre bort syns Börsen och Christiansborgs slott.


DET måste man ju bara plåta, eller hur?Som sagt, alla cyklar. Spelar ingen roll om man slutar jobbet och ska på date. Det klart man cyklar.


Efter ett antal timmar var det dags att åka tillbaka hem till Nilla & Björn och avsluta trippen till södra Sverige för den här gången. Många tack, det var astrevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...