onsdag 26 september 2018

Kaos i fönsterbytets spår


Dags att byta de sista fönstren på kåken och med det blev det tidernas kaos. Tidigare stod skrivbordet vid fönstret med ett antal väggskåp hängande ner framför fönstret och ett fönsterbyte utan att ta ner hela klabbet var helt orimligt.

Därför blev det sonika att montera ner och samtidigt passa på att möblera om en smula. Med tanke på den makalösa mängd kabel som finns i detta rum och att det byggts ut efterhand gjorde det till en mindre mardröm (som pågick i ett par dagar).

Nu är det klart och med detta ett mycket ljusare och mer tillgängligt arbets/gästrum samtidigt som i stort sett allt kablage är osynligt.


Det blev ett fast fönster här som tillåter ett lite större ljusinsläpp än ett öppningsbart dito. Även vardagsrummet fick ett likadant fönster så nu är hela huset försett med nya täta fönster inför vintern.


Vi passade samtidigt på att byta fönster nere i lillstugan också så att man slipper frysa häcken av sig om man sover över på vintern. I den vevan så flyttade vi ett av fönstren 60 cm åt vänster genom att helt enkelt kapa balkarna och "slajda" över dem till andra sidan. Nu återstår bara målning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...