söndag 25 november 2018

Vintern har kommit!


Vilka underbara vinterdagar vi haft! Visserligen svinkallt på nätterna men härligt soliga dagar och nästan vindstilla. En perfekt helg härute :)


Med två nätter på raken där kvicksilvret varit nere på -10 grader samt -7 i natt så är det mesta belagt med ett lager frost. Det lustiga är att oavsett vad SMHI säger om temperaturen i dessa trakter så ligger vi nästan alltid 2-3 grader lägre vintertid. Ett lokalt litet köldhål.


Helénes "installation" ser änna lite frusen ut där den står vid ena hörnet på huset.


Björkarna är nästan som vackrast så här års tycker jag med sina fina vita grenar mot en klarblå himmel.


Självklart fick det bli en liten promenad i det krispiga vädret.Längs diket kan man hitta ett 40mm PEM-rör halvt nedfruset i diket. Gissa vad det innehåller? IP-Onlys fiberkabel som förser Järlåsa med bredband :) Borde kanske varit nergrävt vid detta laget men inte då!


Vår lilla sjö, Strandsjön, har redan frusit och isen höll vid strandkanten ca 5 centimeter redan igår. Med nattens -7 grader lär den vuxit till sig ytterligare någon centimeter. Snart skridskodags med andra ord.


Som vanligt hittar vi en och annan båt vars ägare inte bryr sig nämnvärt. Synd och skam är det. Båtar inte direkt billiga saker.Frost kan ta sig lustiga vägar. Vad sägs om den här "is-igelkotten"?


Fantastiskt vackert härute så här års, framförallt när vädret är så fint som den här helgen.


Jordgubbsplantorna har gjort sitt för i år och de sista morötterna har bottenfrusit så de gick inte att få upp tyvärr. Nu får vi vänta på lite plusgrader innan vi bräcker upp dessa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...