måndag 3 december 2018

Kødbyen i ett annat ljus


När vi åkte till Köpenhamn i helgen så var vi ju tvungna att ta ett besök i Kødbyen, Köpenhamns slakt och köttrestaurangs-område, ett ställe som är rätt unikt.


Här blandas slakterier, köttgrossister, catering och restauranger med proffsbutiker för köksredskap och en restaurangskola. Perfekt för elever när de ska göra sin praktik.


Jag kan tänka mig att det här är ett ställe som lever upp på sommarhalvåret när man kan gå och flanera, ta en pilsner samt käka god mat på kvällarna.


På vintern är här kallt och tomt på dagtid och det hela påminner mest om något gammalt fångläger från andra världskriget med sina smutsgula slitna fasader och kullersten.
Trots att det ser helt öde ut till det yttre pågår det en hel del aktivitet inomhus såklart.
I byggnaden i mitten höll de på med att duka upp en enorm festlokal för sådär en 500 pers med dukade bord och barer.


Vi tog en sväng hit senare på kvällen också för att äta en bit och då var det lite mer liv och rörelse på sina ställen. God mat har de också. Vi käkade stenugnsbakad surdegspizza på Mother, ett bra val. De bilderna är alldeles för färgglada för att passa in i det här inlägget så jag låter helt enkelt bli att lägga in dem här :)


Inget snack om vad de håller på med i den här lokalen, Köpenhamns Kød og flæskehal.Jag avslutar med ett par bilder från kvällens besök också. Lite fler människor nu, eller hur? ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...