fredag 18 januari 2019

Beachtime!


En ny dag med nya äventyr! Frukost vid 10 och sedan direkt ner till stranden trots att vädret var både mulet och blåsigt. Det blev ändå en riktigt bra dag till slut.


Det gick lita höga vågor och vattenståndet var ovanligt högt så de flesta av de permanenta solstolarna med tillhörande parasoller låg rätt illa till.


En minimalistisk strandbar?


Så, vad kan man då företa sig när vädret är lite mindre bra? Man kan t ex ta en åktur på häst vilket dessa damerna gjorde. De blev dessutom upplockade från trappavsatsen till finhotellet så de inte behövde beträda stranden och få fötterna sandiga, haha :)


Man kan också lämna frugan att ta hand om barnen så att man själv kan stå och päsa i vattenbrynet...


...några fysiska övningar är också kul och kanske imponerar på någon...


...eller kanske inte.


Bra väder däremot var det för kitesurfing och det var en hel del ute och gav järnet. I morgon ska vi försöka ta oss bort till den delen av stranden där de surfar ifrån och ta lite mer bilder. Det ska blåsa på rätt bra då också men med sol från en klarblå himmel.


En bra sak i Thailand efter att militärjuntan tog över är att man dels har rensat upp rejält bland strandförsäljarna, dels att man infört rökförbud på stränderna för att slippa alla fimpar som folk "glömmer" kvar i sanden. Straffet är 100,000 Bath + 1 års fängelse vilket snubben på bilden verkar helt okunnig om trots att han sitter och bolmar rakt under skylten. Vissa har tur!


På stranden fanns en kvinna som fixade till en av våra absoluta favoriträtter, papayasallad. Spicy såklart. För 60 Bath, knappt 20 spänn, får man en portion man faktiskt kan dela på och klara sig till kvällen.


Vissa har lite udda klädsmak och det var nog tur att vi hade ätit innan vi såg detta. Allvarligt?!


Pimpad tuk-tuk old-style med trampor. Föraren var också tämligen old-style.


Mopediamania...typ.


I kinesiska delen av Hua Hin finns det en night market som vi rekade precis vid öppningsdags för att få en överblick inför i morgon kväll när vi ska besöka den på kvällen och veta var man kan slinka in för lite goa bilder.


Grillarna var startade och första laddningen av mat på gång.


Massor av fisk och skaldjur upplagt på is väntar på hugade spekulanter.


 Är man inte tillräckligt gammal för att hjälpa till, läs: vara ur vägen, så kan man ju alltid sitta på moppen och kolla.


Middagsdags strax innan solnedgång. Igår blev vi rekommenderade detta stället av paret på baren Meeting point  så vi var ju tvungna att testa detta! Detta var verkligen genuint thai. Menyer på thai men det fanns en med lite översättning om man frågade. Givetvis plastpallar att sitta på, vad mer behövs?


Vi beställde varsin Pad Thai och passade samtidigt på att ta lite bilder av verksamheten.
Maten på bordet! Jättegott och enkelt. 100 Bath för två personer, ca 33 spänn. Vatten med is ingick i rostfria muggar, givetvis med sugrör till. Inga vita dukar på bordet här inte.  Mätta och belåtna tog vi ett glas på Meeting Point för att sedan ta ett varv upp till rummet för att redigera bilderna från dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...