måndag 21 januari 2019

Helenes födelsedag


Idag var det Helenes födelsedag. Vi körde ett sedvanligt strandbesök och framåt kvällen skaldjursfrossa följt av lite bubbel. Dagen blev lite av en vilodag från solen och vi parkerade oss i skuggan av en palm för att låta brännan återhämta sig lite samtidigt som vi hoppades på en och annan  rolig bild.

'

Vi var lite lätt kokta kräftor igår efter strandpromenaden så det var perfekt att ligga i skuggan och bara läsa en bok och kolla alla roliga människor som man alltid finner på en strand i semestertider.


Det kinesiska nyåret närmar sig och det börjar samlas fler och fler på semesterorterna.


 Vår "favoritpalm", lite av en photoshootpalm, där många stannar till för att låta sig plåtas...


...eller plåta de som låter sig plåtas. Hela tjocka släkten stod på rad för att plåta paret vid palmen.


Det gäller att luta sig efter objektet när man tar en bild...eller?


Många tar sig gärna en ridtur, förlåt - åktur, men måste man koncentrera sig på mobilerna under tiden kan man fråga sig.


Det finns många hästar med "förare" på stränderna som man kan hyra en tur hos. Och det gäller att börja tidigt i sitt framtida branschval ser det ut som.


 Skönt att stå i skuggan under ett parasoll och vila sig en stund från alla knäppgökar :)Nice catch!


Det säljs en hel del av vinden uppblåsbara strandmadrasser eller vad man nu ska kalla dem. Men försöker man använda dessa som en vanlig luftmadrass i vattnet att flyta på så slutar det garanterat såhär :)


Som sagt, många vill bli plåtade. Det här paret höll nog på en halvtimma, lite drygt, där hon fick göra om samma moment 8-10 gånger innan han var nöjd. Gå in mot stranden, gå ut i vattnet, springa ut i vattnet, göra små skutt etc. Mäh...


På kvällen, efter några drinkar på balkongen, stack vi ner till pirerna för att käka en go middag. Vi började med några vårrullar medans grillen drog igång.


Sedan följde ett halvt kila grillade stora räkor med goda såser till...


..följt av fyra stora grillade kräftor. Mumsigt värre!


Skaldjursfantomen nummer ett såg rätt nöjd ut i varje fall :) Notera månen till höger.


Visserligen missade vi blodmånen i Sverige men precis vid solnedgång och med den låga positionen över horisonten kombinerat med dis så fick vi en känsla av den i varje fall.

I skrivande stund är klockan runt midnatt så god natt alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...