fredag 18 januari 2019

Några kära återseendenFulla av iver, efter en god natts sömn, stack vi ner till stranden i Hua Hin för årets första sol & bad. Det var lite disigt och sikten var bara någon kilometer - perfekt när man är ovan vid solljus. Temperaturen låg på behagliga 28 grader :)


Allting var sig likt. På de strandnära hotellen låg folk i stolar vid poolerna, vi andra på sanden. Vi hittade ett trevligt ställe under några palmer för att "lätta upp" första dagens solintag. I vanlig ordning finns det människor som ska ta selfies eller låta sig plåtas i alla dess möjliga och omöjliga poser. Mer om detta i ett senare inlägg där jag samlar allt sånt på ett ställe.


Framåt eftermiddagen invaderades stranden av skolklasser, alla med sina egna färger. Det här gänget hade som uppdrag att gå runt och intervjua turister - antagligen en del i engelska-undervisningen.


Lärarlaget för någon av klasserna poserar.


Det bara strömmade in klass efter klass, alla med olika färger, glada och förväntansfulla.


Framåt kvällen så sökte vi upp den sannolikt bästa restaurangen i stan, Oraya's, ett litet ställe med bara 16 sittplatser och ett alldeles utomordentligt kök. När vi var här för tre år sedan frekventerade vi Oraya's de få kvällar vi var här.

Vi blev omedelbart igenkända av ägaren och några ur personalen som tyckte det var kul att vi var tillbaka. Det är svårt att få bord här på drop-in så man bör boka i förväg. Vi fick såklart bord 1, ut mot gatan, det mest eftertraktade bordet :)


Maten är, som sagt, helt fantastiskt god. Riktigt välkryddad, och om man så önskar SPICY, med genomstekt men ändå inte torrt protein och krispiga grönsaker. Riktig genuin thaimat helt enkelt. Vi brukar normalt inte äta på restauranger i Thailand som har dukar men detta är undantaget som bekräftar regeln.
Ägaren är en engelsman som hade rest till Hua Hin med sin fru varje år i 30 år tills hon gick bort. Efter några år sökte han sig tillbaka och träffade en kvinna och investerade i restaurangen. Som utlänning får man inte arbeta här men han fungerar som "customer relations" och hovmästare vilket han gör alldeles utmärkt.


Glad kökspersonal...


...och en lika glad gäst!


Vi lämnade restaurangen efter halvannan timme för att traska vidare på stan. Bordet vi hade blev genast fyllt med nya gäster som väntat en timme för att få en plats.


Det finns McDonalds och Burger King här också, fast de ter sig lite bleka i jämförelse med annat matutbud.


Utanför vårt hotell ligger en liten bar, Meeting point, som bara har öppet på kvällen och som drivs att ett trevligt par. Här serveras cocktails för 90 Bath med tilltugg och de är så oändligt trevliga. Inte många sittplatser här heller. Vi blev lite förälskade i den här baren för tre år sedan och beslöt oss för att kolla upp om den var kvar. Vi blev genast igenkända och satt och tjötade med ägarna i ett par timmar, visade bilder för varandra och gynnade verksamheten med att ta några drinkar. Vi fick också tips om en lokal matvagn i närheten som lagar god och genuin thaimat till bra pris.


En GT, eller två, måste man ju ändå ha när man är på semester. Vilken trevlig dag detta blev!


#huahin #orayas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...