onsdag 23 januari 2019

Nu är alla hästar hemma


Vi sprang på ett par från vårt hotell igår som påstod att stranden skulle vara stängd idag?! Dumheter. Den var öppnare än vanligt och än om mer liv än vanligt. Massor med kite-surfare ute. Kolla 180-graders vändningen med handen i vattnet...och mer kommer...


Anledningen att stranden var "stängd" var att onsdagar är det städningsdag och då får inga hästar, strandförsäljare eller solstolar finnas ute, dvs gott om plats för oss andra.


Allt på stranden var igenbommat men lokala restauranger med egna uteplatser fanns ju kvar förstås.


En väldigt positiv sak är att alla föräldrar var tvungna att skippa solstolen, släppa sina mobiler och sätta sig i sanden med sina barn.


Sen blev det ju väldigt mycket plats för alla kite-surfare. Att det blåste lite bättre idag hjälpte ju till såklart. Vi knatade bort runt 3,5 km för att hitta bästa platsen för att plåta det hela.


Den här killen har garanterat gjort det förr. Total kontroll på både segel och bräda. Här snurrar han in för att hälsa på flickvännen...


...för att låta henne klamra sig fast på hans rygg.. Sedan drog det iväg på en rejäl åktur med henne på ryggen. Snacka om att vi blev imponerade!


Det finns några som åker runt på brädor med en extra fena som sticker ner en meter för att kunna "hovra" över vattnet och köra lite fortare. Skillnaden med den här snubben från de andra var att han hade inga öglor att stoppa fötterna i, bara en sträv yta att stå på, precis som en skateboard. Han hoppade runt på brädan för att växla riktning. Wow!

Och ja, i en rätt mansdominerad sport finns det tjejer också men väldigt få.
Parkeringsplatsen som användes mellan varven.


Alla är inte unga direkt, det finns en hel del åldermän även i den här sporten.


Innan man kan gå måste man lära sig att krypa...typ :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...