torsdag 17 januari 2019

Nu skippar vi snön och drar till varmare breddgrader


Efter att ha blivit lätt trötta på kyla och snö är det trevligt med ett litet avbräck i värmen. Den här gången gick resan till Hua Hin i Thailand.

Man får lära sig ett och annat när man reser och har möjlighet att prova och jämföra. T ex så funkar det inte med att göra sig allt besvär med att utnyttja någon av alla dessa incheckningsautomater när man skall göra ett byte, i vårt fall mellanlandade vi i den historiska staden Konstantinopel (numera kallat Istanbul). När vi kom till bagage-dropen så fick de ändå printa ut nya boardingkort, riva bort alla våra märkningar på ryggsäckarna och märka om hela klabbet. Nu vet vi det!


Det blev en sväng in på det så kallade tax-free på Arlanda innan avresan och då för att kolla in sortimentet på Whiskey. Slutsats: jag handlar mycket hellre på Eckerölinjens tax-free för där är det betydligt billigare - och större sortiment. T o m på Istanbuls flygplats kunde man få en Talisker, som på Arlanda låg på 825 spänn, för det facila priset av 700 riksdaler. Nu vet vi det!


Innan avresa brukar de flesta ta sig ett glas, vi likaså. O'Learys var väl den enda "riktiga" puben på terminal 5. Dock är prisbilden en direkt avspegling av Luftfartsverkets prissättning på hyrorna, dvs svindyrt. Vad sägs om en medioker cheeseburgare med pommes för 315 spänn :( Vi avstod maten. Inget direkt ölsortiment heller och över hundra spänn för ett glas vin. Nu vet vi det!


Vi flög med Turkish Airlines via Istanbul till Bangkok. Turkish har vi tidigare upplevt ha en förhållandevis bra service och god mat. På vägen till Istanbul blev det tyvärr lite av en besvikelse men från Istanbul till Bangkok återuppstod förtroendet litegrann igen. Där var det riktigt bra.


Åker man via Turkiet och har lite tid kan man ju alltid ta sig en liten stänkare på vägen. Efes är ett riktigt gott öl och, till skillnad från Arlanda, gick de att få för en rimlig kostnad.


Framåt 15 var vi framme i Bangkok, kl 9 svensk tid efter att ha åkt hemifrån kl 14 dagen innan. Lite lätt möra var vi. Helene hade lyckats somna kort vid ett par tillfällen men jag hade varit vaken i stort sett hela vägen utom en liten 5-minuters slummer innan frukost. Detta är min bot mot jetlag; förläng dygnet oavsett vilket håll du åker. Då somnar du alltid på kvällen var du än är.


Som vanligt när man landat blir det full kalabalik när alla snabbt som tusan ska ha ner sina väskor och hinna få en plats bredvid sin stol i tron att de kommer av planet snabbare än andra. Och när lyckats med detta blir det ändå en timmes väntan för passkontroll och väskor :)


Efter att vi fått ut bagaget hittade vi en taxi som tog oss vidare ner till Hua Hin, en resa på ca 3 timmar. Framme vid hotellet vid 20-tiden lokal tid och då var det dags för lite mat innan vi kraschade i säng några timmar senare.Då hade vi varit vakna i drygt 32-timmar på raken och somnade på lite drygt 2 nanosekunder.


Bilden ovan är tagen från en av våra övervakningskameror idag och med tanke på snömängden, och rapporterna om inställda avgångar på Arlanda, så åkte vi i grevens tid.  Här finns stora vita vidder också men då är det sand och temperaturen är något behagligare - runt 32 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...