söndag 20 januari 2019

Två soliga dagar på stranden


 Nu har vi traskat runt på Hua Hins strand i två dagar och det blev ett långt inlägg med en himla massa bilder den här gången. Tyvärr var vädret inte riktigt på Kite-surfarnas sida men vi hoppas på blåsigare väder framöver.


Det är väldigt fint med alla segel mot himlen. Igår knatade vi ca 1,5 km längs stranden och kom till en plats där man hyrde ut Kite-boards och hade kurser. Det blev några bilder på detta men om några dagar när det ska friska i lite ska vi sticka bort till den delen av stranden där proffsen håller till.


En och annan gjorde sig iaf omaket att traska bort mot oss för att påbörja sin tur.


Det är lite lustigt här på stranden. Den är, hur säger man, lite segregerad. Det klumpas ihop parasoller och solstolar i små sektioner och bredvid ligger stranden öde.Jag vet inte hur du tycker men efter att ha trängts med människor på resan hit, inte fasen vill man väl tränga ihop sig på stranden också?!På stranden nära centrum ligger en mänsklig kompassros, eller snarare solros. Det pressas från morgon till kväll och positionen mot solen justeras ca varje kvart. Fötterna pekar rakt mot solen.


Vad de här håller på med får ni lista ut själva :)


Igår kväll gick vi bort till Night marketen som ligger alldeles i närheten. Den här västen hade nog passat en del svenska hundar men det ser onekligen lite varmt ut.


Överallt säljs det mat. Man kan i stort sett få det mesta om man är hungrig, allt från små rätter som från denna vagnen till mer lyxiga restauranger (som vi kategoriskt undviker på grund av rädsla för att bli dåliga i kaggen)


Det som är kul här att man pekar ut vilken råvara man vill ha...


..och sedan lagas den till på stora utegrillar.


Här lagas det till mumsiga fyllda risbollar med nåt sött obestämbart men väldigt gott innehåll.


Idag tog vi ytterligare en tur längs stranden, den här gången gick vi nästan halva sträckan, runt 3 km. Tidvattnet får stora delar av stranden att försvinna på nätterna så allt man inte plockar med sig...begravs.


Dock inte vår "solros" för han plockar nog bort sig själv varje kväll.


Här är en annan som nog inte brydde sig så mycket om riktningen, bara att både få sol och svalka. Han behövde dock kravla sig ur sanden lite då och då när han började sjunka ner mellan vågorna.


Vy mot Hua Hin centrum. 


Vissa bygger sandslott, en del andra lägger verkligen sin energi i att hamna i Google Maps.


På kvällen drog vi ner till Hua Hin för att titta på pirerna och ta en bit mat. Den här raringen stod uppställd på parkeringen. Vilken pärla!


Vid stora piren ligger en massa båtar på det torra innanför en betongmur. Tänkte först att de var avställda men icke.


Det grejades med motorer och nät och vi insåg att hela "hamnen" blir vattenfylld när tidvattnet kommer in. Då puttrar de ut för att fiska och kommer in på morgonen lagom tills vattenståndet sjunker igen. Detta ligger också på to-do-listan, att plåta fiskarnas återkomst.


En vy från piren in mot stan i solnedgång.


Här fiskas det! Det står bokstavligen fiskare som spön i backen ivriga att få upp lite fisk till middagsbordet.


Bredvid piren finns det ett antal restauranger som är byggda på trästolpar och löper ut över havet, sida vid sida, som alldeles egna pirer. Jag har testat två av dem tidigare och nu blev det en tredje som satsat mer på gemytlighet än de andra.


En vy norrut mot piren och man kan se några av de angränsande restaurangerna.


Vi var väldigt nöjda med valet. Den är förhållandevis liten, sträcker sig lite längre ut och är definitivt mindre stojig då avstånden mellan borden är bekvämt frikostiga.


Maten smakade utmärkt och prisbilden inte värre än de andra pir-restaurangerna.


Skönt att komma hemifrån och slippa julen?!
 I morgon bitti är det blodmåne i Sverige. Här är månen bara full och någon blodmåne kommer vi aldrig att få se här men den var vacker oavsett.


Avslutar med en bild av en antik proteindriven tuk-tuk. Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...