söndag 3 februari 2019

Hur äter man en elefant?


Igår var det resdag och vi lämnade Hua Hin med taxi vid 17-tiden för att ta oss till Bangkok Suvarnabhumi. Det flygplatsen är rätt cool faktiskt. Mindre coolt var att mötas av all snö hemma.


Som sagt, rätt cool med takkonstruktionen och alla detaljer. Mindre kul var Istanbuls flygplats där vi mellanlandade för ett litet stopp i morse.


Vi hade tur och landade utan förseningar på Arlanda kl 11 idag. Det enda som var försenat var bagaget då plogning av banor prioriterades. En del kineser var rätt smarta. De fick med sig klaffstolar från en kärra längre bort och satt i grupper och väntade på bagaget.

Att flyga med en kraftig förkylning med feber, snor och hosta är inte direkt kul. Dels så vill man ju inte smitta ner andra, dels gör det ju så in i hel..te ont i öronen och, i mitt fall några pyttekanaler runt höger öga.


Framme på långtidsparkeringen hade vi att göra. Först var vi tvungna att gräva fram bilen och sedan ta bort all osurrad last i form av snö på taket. Man kanske skulle tagit med sig ett lastnät och slängt över hela klabbet.


Ett stort hål lämnade vi kvar när vi åkte.


Väl hemma fick vi snällt skapa ett nytt "hål" att ställa bilen i. Med en upplogad snövall på nästan en meter och 45 cm snö på restan av uppfart och gång blev det att prioritera Vi skottade ur precis så mycket att jag lyckades klämma in bilen parallellt med vägen. Precis. Sedan blev det att skotta en smal gång upp till huset. Efter detta var vi helt utmattade. Febern och förkylningen gjorde sitt, att ha varit vaken i 36 timmar hjälpte säkert till också.


Altanen, som vi i år hade tänkt hålla snöfri, är så översnöad att utegruppen nästan försvunnit.


Gången närmast köket. Det blev inte mer än så idag. Sen får vi göra som när man ska äta en elefant - ta en bit i taget.


Vårat cafébord ser ut som en bakelse!


Nu är vi hemma i snön igen men det här är onekligen betydligt skönare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...