måndag 26 augusti 2019

Kräftskiva deluxeVi blev bjudna på kräftskiva hos en av våra grannar för någon vecka sedan, en årlig tradition som vi fick förmånen att vara med på i år.

Det hade bullats upp ordentligt och vi alla bidrog med någonting för att värdparet inte skulle behöva stå för precis allting.


Vi hade bland annat med oss en riktigt god hemkörd svart vinbärssnaps som gick åt i rasande fart. Dessutom hade jag, tillsammans med en av sönerna, blivit utsedd till lekledare.

Efter fördrinkarna åt vi goda pajer och drack lite vin. Sedan var det dags för tävlingar. I och med att jag var en av lekledarna hade jag inte möjlighet till att ta några bilder men vi körde en bowlingstävling med en miniatyrbowlingsbana jag printat ut i 3D-skrivaren. Vi följde upp detta med pilkastning samt kvällens höjdpunkt - airsoftskytte på ölburkar.


Efter tävlingarna var det äntligen dags att sätta sig till bords, ta på alla roliga hattar och njuta av de goda kräftorna. 
Givetvis avbryts ätandet emellanåt för diverse snapsvisor. Hur ska man annars kunna få i sig brännvinet kan man undra? :)

Och där blev det ytterligare ett avbrott i frossandet!
Jamen, skål då! 


Sedan tillbaks till att mumsa kräftor från de dignande faten. Fantastiskt gott måste jag tillägga.


Slurp!


 I stort sett hela gänget samlat, utom undertecknad då jag "råkade" befinna mig bakom kameran.


Jasså? Dags att sjunga igen?!


Färdigsjunget. Nu äter vi igen.


Framåt midnatt när alla var mätta och belåtna blev det lite en massa skratt och småprat...


...och ännu mer törstsläckare.


Med nattens mörker kom så småningom också John Blund och vi tackade för oss och tog oss hemåt igen. Väldans vad vägen hade blivit smal!
Tackar så hjärtligt för en fantastisk kväll :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...