fredag 2 augusti 2019

Man ska ha husvagn...


Vi hade förmånen att få åka på en tur med Lasse & Lisa i deras husbil för någon vecka sedan. Väldigt trevligt tyckte vi. Korna på ängen ville också följa med och följde med stort intresse när vi och våra prylar blev upphämtade.


Första stopp för lite fika blev i Forsmarks bruk, en idyllisk liten bruksby med en massa fina hus.Den lilla sjukstugan är väl helt underbar. Här blev nog många omplåstrade när det var full verksamhet här.I ena ändan av byn ligger en herrgård - den nya herrgården. Ja, det finns en gammal herrgård också.


På andra sidan, längs huvudgatan, ligger kyrkan och däremellan en massa boningshus.Gatan är så lång och perfekt så man får nästan tunnelseende, haha.


Zacke hittade den enda skuggiga platsen uppe på kyrktrappan.


Uppe till höger i bild ligger den gamla herrgården.


Detta är ett gammalt hjul som med hjälp av vattenkraft drev en stor hammare som användes för smidesarbeten här.


Här släppte man på vattnet som drev hammaren.


Efter att ha vandrat runt i Forsmarks bruk i några timmar åkte vi vidare till Sunnanö camping utanför Öregrund där vi stannade en natt.


Installerade och klara. Detta är livet på en pinne :)


Det fanns bra badmöjligheter här, dock lite för kallt för mig.


 Damerna trotsade kylan i vattnet och tog ett snabbt dopp för att efteråt, som tack för denna fantastiska bild, hälla en påse av nämnda kallvatten över mig där jag i godan ro satt med ett glas vin i en stol. Brr!Framåt kvällen började molnen dra ihop sig och det utlovades regn till morgondagen.


Vi tog en frukost på däcket för att sedan i lugn och ro plocka ihop våra pinaler. Regnet kom mycket riktigt så vi började sakteliga vår hemresa. Tanken var att stanna för en lunch på vägen men tack vare regnet tog vi lunchen hemma istället.

Det blev en riktigt trevlig tur och en ny upplevelse då jag aldrig åkt husbil tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...