torsdag 1 augusti 2019

Sommarens sammanfattning - båt, mat, goa skratt och bad samt ett och annat svineri


En fantastisk sommar är det, och lite tid vid datorn. Det får bli en liten sammanfattning i bilder istället för en massa text.

Båten åkte i rätt tidigt och med den har vi tagit några turer på vår lilla underbara sjö.


Helene gillar att ro, jag med, så det blir alltid kamp om årorna.


Midsommar firade vi hemma då vi hade finbesök av Björn & Nilla ända från skåneland. Vi bullade upp så gott vi kunde och det verkade falla alla på läppen.


Förutom Björn & Nilla så kom även grannarna Kent & Katarina över för en härlig samvaro.Många goa skratt blev det och vi satt och mumsade fram tills myggen blev för mycket.


Helene fixade till en jordgubbstårta med egna pinfärska jordgubbar. DEN gick ner vill jag lova!


Vi åkte ner en sväng om Göteborg någon vecka senare och när vi kom hem hade minsann vildsvinen varit på tomten och bökat opp en del. Antagligen var detta spaningspatrullen då det inte var helt uppbökat. 


Snabbt och snärtigt inhandlades det motmedel mot fienden i form av kraftig tråd och ett mycket kompetent aggregat. Det gjorde susen, fienden har valt att rycka tillbaka och testar numera andra framryckningsvägar.


Vi har också hunnit med att hjälpa Lasse och Lisa med att bygga en brygga där vi också får lägga vår båt som tack för hjälpen. Det blev en lagom stor historia, uppbyggd i sektioner för att enkelt kunna tas upp ur sjön på vintern. Här är den monterad och på väg ner i vattnet.


Halvvägs till sin plats.


Resten av vägen fick den paddlas fram.


Sådär, på plats med landgång och allt. Vår båt ligger förtöjd och sedan tillkommer alla andras kajaker och båtar. En perfekt plats att bada och umgås tycker vi.


Helenes syster Alex med familj hälsade på en helg och självklart blev det en hel del bad då vädret var på max.
Jimmy testar bryggan och den gick alldeles utmärkt att dyka i ifrån.


Alex kollade vattenmängden i sjön med en första klassens kanonkula.Ungarna badade en hel del de också och när de tröttnat kunde man använda armringarna som ölkylning :)


Sist men inte minst, "may the force be with you" för en fortsatt skön sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...