fredag 27 september 2019

We got split in Split


Split, närmaste staden på fastlandet från Brac. Det tog bara 50 minuter med färja över till civilisationen.


En (något) större hamn än lilla Pastira dä vi bor och en himla massa fler turister.


Shopping fanns såklart överallt. För att inte tala om bankomater, men det belyste jag i förra inlägget.


En av de största romerska palatsen dom byggs under de senaste romerska kejsarna finns här. Dock är det belamrat med diverse souvenirstånd och en massa andra nasare vilket förstör det hela.Gamla centrala Split. Klocktornet på katedralen. Omöjligt att få med på en bild i.o.m att det är så trångt. Dessutom dräller det av turister trots att det är lågsäsong.


Så ser tornet ut i.a.f och kön var lång för att gå in så vi struntade i detta.Sfinxar finns lite varstans i gamla stan.Ytterligare en turistfälla där man kräver inträde för att se ett tempel med lite nedsliten sten. Mycket bättre i Rom där man åtminstone inte tar betalt för ALLTING.


Vi hamnade på en restaurang på det här torget där de t.o.m tog extra betalt för små klämmisar med ketchup till våra burgare.
Split är en vacker gammal romersk stad trots att de belamrat allting med bankomater, caféer och restauranger i varje litet skrymsle som går att uppbåda.


Några få scener av Game of Thrones spelades in här och det lever man såklart på. Det finns speciella guidade turer för fansen. Sorry, och då heller till Dobbrovnik.Trots alla människor som springer i vägen finns det en hel del att fotografera, Dock är det svårt att bestämma sig för vilken rikting :)Dags för en vätskekontroll på vägen!Längs strandpromenaden, som är lie som Rivieran, samlas en himla massa folk för att ta en drink eller bara flanera. Inte undra på att Split är populärt.Här blev det goa skratt av kvinnan som såg mig dyka upp bakom axeln på hennes kille med kameran i högsta hugg :)

Vi delade på oss ett tag. Helene och jag ville plåta lite mer saker och Lasse & Lisa stannade kvar vid katedralen så länge. "We got split" så att säga.Till slut tillbaka till den lilla mysiga (och tysta) byn Pastira för en middag och lite drinkar. Split är fint men jag föredrar det genuina Kroatien. (här finns bara två bankomater)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...