onsdag 12 februari 2020

En sista minuten till Teneriffa


På grund av osäkerheten inför alla som skulle fira det kinesiska nyåret i Thailand blev det inte den sedvanliga långresan dit utan en kort sista minuten till Teneriffa istället.

Lagom till när stormen Ciara drog in över västkusten befann vi oss i luften och sträckan Danmark-Frankrike var lite lätt skakig.Skylten "fasten seat-belts" blinkade tidvis värre än en discolampa. 


Väl framme på vårt hotell, Los Alisios i Los Christianos, vid 16-tiden och då var vi rätt trötta då vi hade ställt väckningen på 03:00. Det är mysigt litet lägenhetshotell som ligger ca en kilometer från vattnet på ca 90 meters höjd över havet.


Första kvällen blev det en snabb middag i närheten på en brittisk restaurang. Ja, jag vet, britter är inte vida kända för sin cousine men vi var iaf inte blekare än någon annan.


Sedan blev det en snabb tur förbi en supermarket för att handla det nödvändigaste och en drink på balkongen i månens sken innan vi gjorde en tidig kväll.


Månen ja, den har ett lite annat utseende här på södra halvklotet.


En "liten" frukost att börja dagen med i hotellets frukostmatsal. Ja, vi tog frukost i bokningen. Man måste börja dagen med en stadig måltid. Vi blev tack vare frukostvalet utrustade med ett grönt "åkband" vilken fick Helene att skrika av förtvivlan, det sabbar ju solbrännan på handleden :)
Efter frukost var det dags att reka staden. Det är rätt backigt här och väldigt fint med alla vulkaner överallt.


Hotell samsas med privata boenden. Överallt. Massor med longstays här, de flesta från norden, men det visste ni ju redan.


Ner mot hamnen sprang vi på svenska kyrkan som hade en litet lokal inklämd mellan två restauranger.


En väldigt intressant liten stad med kullerstensgator och massor med restauranger som håller bra priser.En liten kyrka vid ett torg vars klocka spelade en melodi varje timme. Klockspelet hade dock behövt stämmas en smula för att passa mitt öra.


Vår närmaste strand, Playa de los Christianos, ligger i fint solläge.


Här var det redan full aktivitet vid 10-tiden med folk som "gympade" loss.


Gillar man inte gruppträning är strandpromenaden kantad av små utegyms-maskiner av alla de slag.


T o m en och annan...spinningcykel??


Vi var ju på upptäcktsfärd så vi älgade på längs strandpromenaden till nästa beach,  Playa de la Vistas, som var klart större. Även här löper en fin strandpromenad längs hela stranden.


Stranden nordväst om Playa de la Vistas heter Playa de Camison och det blev så långt vi gick den här dagen, ca 3.2 km. Här satte vi oss en stund och tog en svalkande San Miguel innan vi traskade tillbaka en gata upp från stranden.


Vi sprang visst på den stora shoppinggatan med alla "fina" affärer och hotell. En massa bågskyttar på en romersk ramp? What?


Givetvis en mega-resort och vad hittar man på ett sådant ställe om inte Hard Rock Café.


Det finns så många barer och restauranger och alla har de mest fantasifulla namn och loggor. Denna gillade jag!


Man kan åka vikingaskepp här också. Har dock lite synpunkter på hur ett sådant borde se ut. Det här har inte ett enda rätt vad avser proportionerna.


Andra kvällen så gick vi och käkade tapas på en liten restaurang som fått bra kritik, med all rätt. Ett mysigt litet ställe bara en kvarts promenad från hotellet.


Vi beställde in fyra olika tapas, vin och öl och blev fullständigt proppmätta.


Notan? 28 Euro. Billigt skulle jag vilja påstå. Dock slår detta inte den lilla Tapasrestaurangen, Olé-olé på Kungsholmen i Stockholm. Inget gör.


Tidigare på dagen hade vi knatat ner till Playa de la Vistas för att bättra på solbrännan och stega upp från skalan britt till någon mer brunare.


Vi hittade en liten plats under en av de få palmer som finns på stranden.


Teneriffa måste vara en av få platser på jorden som är fullständigt handikappanpassat. Här går det att tas sig fram med rullstol nästan överallt, en himla massa folk, inte alla har behov utan är bara lata, kör runt i permobiler. Ner till stranden finns ramper och speciella plattformar under tak dit de kan tas sig med sina stolar/permobiler. Verkligen bra ordnat.


Här en badrullstol med flytkroppar. Gillas verkligen!


En praktisk grej vi såg, jag har inte sett den innan iaf, en elmotor med styre man dockar fast i befintlig rullstol.

Sitter i skrivande stund och redigerar bilder så det kanske blir ett inlägg till innan vi åker hemåt igen.

1 kommentar:

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...