lördag 15 februari 2020

Teneriffa från ovan, typ


När man tröttnat på att gå till stranden och ta bilder, trots att det finns lite udda ställen som en del av den här piren, kan man ju alltid klättra upp på en vulkan.


Det är ju inte direkt en mega-vulkan vi pratar om, snarare ett pyshål, men den tornar ändå upp sig mitt i Los Christianos. Några utbrott har den nog haft för man kan hitta rester av lava inne i byn.


Sagt och gjort, vi tog en morgonpromenad till den lilla vulkanen Montana Chaiofita,som lättast går att ta sig upp på från baksidan. Här är vi redan halvvägs uppe och man ser kratern och öppningen i norra sidan där lavan har runnit ut. Dessutom verkar man ha använt den norra sidan som stenbrott för att hämta sten och grus.


Baksidan är inte direkt jättebrant och man tar sig hyfsat lätt upp den lilla biten till toppen.


Nere i kratern på ena sidan såg vi några små skjul och trodde först att någon smart person sålde glass och dricka, men icke då.


Här var det någon som bosatt sig. Inne i berget. En liten tv-antenn satt monterad i en mast en bit upp.


Uppe på toppen hade vi en fantastisk utsikt. Den hade varit mycket bättre om det inte hade varit mulet och en massa dis.


Alla tre stränderna på samma 180-graders panorama.


Här ser man kanten runt den lilla kratern.


Här kan man se hela piren som består av de enorma kuberna som syntes på den första bilden.En bild rakt norrut mot bergen som tyvärr mest blev gråa toner.


Det började bli lite av en folksamling häruppe så vi började ta oss ner igen.


När vi nästan var nere så var vi tvungna att gå upp igen. Längs yttersidan löper en väg nästa ända upp fram till ett stort betongbygge som aldrig blivit färdigt. En väg där bara kantstenarna för kommande asfaltering och trottoar är på plats. Vi möttes av en stor låst grind.


Skylten antyder en dröm om t ex andelslägenheter eller ett hotell med en spektakulär utsikt över stranden och havet nedanför.


Plötsligt blev det ett jävla liv rent ut sagt. Två hundar kom stormande och förde ett himla liv. En gubbe dök upp ur en dörr och viftade frenetiskt avvisande så det var bara att pallra sig ner igen. Synd, där fanns säkert en massa kul att plåta.


En liten bit ner från grinden, en påbörjad utsiktsplats?


Det var nog ett tag sedan detta lades ner med tanke på patinan på metallen :)
Vajrarna till räcket är bara ett trassel.


Och längst ner, vid foten av vulkanen en stor rostig grind...


...med en brevlåda på. Namnet på lådan låter tyskklingande och webbadressen på skylten däruppe var schweizisk. Antagligen ägaren som bor kvar i sin kraschade dröm.Mer sol och bad. Stränderna här är alldeles perfekta. Rent, snyggt, toaletter och papperskorgar överallt.


Lite standsvandringar har det blivit de här dagarna. Vi börjar kunna staden som vår egen ficka.Helene letade reda på den här lilla genuint italienska pizzerian.


Detta var en riktig gourmetpizza!Nu är det over-and-out från den här resan. Bussen lämnar hotellet vid 12 i morgon så det är dags för sista pressen :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...